Nogasnoepjes
Ingrediënten
-
200 gr pure dessertchocolade
-
100 gr gepelde amandelen
-
100 gr gepelde hazelnoten
-
20 gr rozijnen
-
100 gr bruine suiker
-
100 gr vloeibare honing
-
1 klontje boter (of een straaltje olie)
Bereiding
Vermaal de amandelen en hazelnoten grof, zodat je enkele grote stukken overhoudt. Rooster ze enkele minuten goudkleurig in een pan zonder vetstof.
Giet de bruine suiker in een pan. Verwarm op een laag vuur zonder te roeren, tot de suiker smelt en verkleurt. Doe er dan de honing, de rozijnen en het mengsel van amandelen en hazelnoten bij. Meng goed, zet het vuur uit, en giet dan in een vierkant bakkader op een vlakke en ingevette (boter of olie) plaat. Duw aan met de achterkant van een lepel zodat de nogabereiding een compacte laag vormt. Zet 1 uur in de koelkast.
Laat de chocolade au bain-marie smelten. Strijk met een penseel een heel dun laagje chocolade op de noga. Haal de plak uit de vorm en snij ze met een groot mes in stukken. Leg opnieuw in de koelkast zodat het dunne chocoladelaagje hard kan worden. Omhul elk stukje noga: leg elk stuk op een vork, met de chocoladekant naar beneden. Doop het stuk noga in de chocolade en leg op een rooster. Doe dit met alle stukken.
Leg in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be