Financiers met vijgen en Tête de Moine

Ingrediënten

  • 180 gr gezouten boter, in blokjes
  • 50 gr amandelpoeder
  • 100 gr bloem
  • 1 th lepel tijm, fijngehakt
  • 1 th lepel rozemarijn, fijngehakt
  • 5 eiwitten
  • 1 th lepel vloeibare honing
  • 6 gedroogde vijgen, in kwartjes
  • peper
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hapje

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de boter. Zet apart. Meng in een kom het amandelpoeder, de bloem, de tijm en de rozemarijn. Voeg peper toe. Klop de eiwitten stijf. Schep ze voorzichtig door de droge ingrediënten. Voeg de boter en de honing toe.

  2. Vul de minimuffinvormpjes tot ¾. Plaats de vijgen erop. Gaar gedurende 20 minuten totdat de cakejes licht goudbruin kleuren.

  3. Laat afkoelen op een taartrooster. Garneer met roosjes Tête de Moine AOC.

0
Nog geen stemmen