Garnalen met knoflook & chilipeper
Ingrediënten
-
zwarte peper
-
¼ th lepel zout
-
1 th lepel fijngehakte verse scherpe groene chilipeper
-
2 el olijfolie, arachideolie of koolzaadolie
-
½ th lepel bruin of geel mosterdzaad
-
15 verse kerrieblaadjes of 10 basilicumblaadjes (doormidden gescheurd)
-
5 el geraspte tomaat
Bereiding
Was de garnalen goed. Laat ze een tijdje in een zeef uitlekken en dep ze goed droog. Doe de garnalen in een kom. Voeg cayennepeper, peper, zout en chilipeper toe. Vermeng alles goed. U kunt de garnalen tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.
Zet een karhai (wok of koekenpan) met de olie op een halfhoog tot hoog vuur. Doe, als de olie heet is, het mosterdzaad erin. Voeg zodra de zaadjes gaan springen, een kwestie van seconden, de knoflook toe en roer één of twee keer. Doe nu de garnalen en kerrieblaadjes in de pan en roerbak. Voeg de geraspte tomaat toe en roerbak een paar keer. Draai het vuur iets lager en laat de garnalen zachtjes pruttelen. Roer af en toe tot ze ondoorschijnend zijn, dat duurt 2-3 minuten.
Serveer ze direct.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be