Garnalen met knoflook & chilipeper

Ingrediënten

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten

Bereiding

  1. Was de garnalen goed. Laat ze een tijdje in een zeef uitlekken en dep ze goed droog. Doe de garnalen in een kom. Voeg cayennepeper, peper, zout en chilipeper toe. Vermeng alles goed. U kunt de garnalen tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.

  2. Zet een karhai (wok of koekenpan) met de olie op een halfhoog tot hoog vuur. Doe, als de olie heet is, het mosterdzaad erin. Voeg zodra de zaadjes gaan springen, een kwestie van seconden, de knoflook toe en roer één of twee keer. Doe nu de garnalen en kerrieblaadjes in de pan en roerbak. Voeg de geraspte tomaat toe en roerbak een paar keer. Draai het vuur iets lager en laat de garnalen zachtjes pruttelen. Roer af en toe tot ze ondoorschijnend zijn, dat duurt 2-3 minuten.

  3. Serveer ze direct.

3
Average: 3 (1 vote)

Easy Curry

Recepten
Madhur Jaffrey
Redactie
Hennie Franssen-Seebregts
Uitgeverij
Fontaine Uitgevers
Fotografie
Ebury Press, Jean Cazals, Christopher Hirsheimer
ISBN
978-90-5956-399-5