Gewokte rundreepjes met Parijse champignons en basmatirijst
Ingrediënten
-
600 gr Meritus rundreepjes
-
1 dl sesamolie
-
250 gr champignons
-
1 teentje knoflook
-
1 kl gehakte gember
-
1 el gesnipperde dragon
-
1 dl lichte kalfsjus
-
2 el sojasaus
-
120 gr basmatirijst
Bereiding
Snijd de champignons in fijne plakjes. Snipper de lente-uitjes en hak de knoflook en het pepertje fijn.
Kook ondertussen de basmatirijst gaar in 2,5 dl licht gezouten water.
Verhit de olie in een wok en schroei het vlees kort aan, bij voorkeur 2 keer (slechts de helft van het vlees in de wok bakken en apart houden. Daarna de andere helft bakken). Voeg een snuifje zout toe.
Haal het vlees daarna uit de pan en bak de ui, de knoflook, de champignons en de gember en het chilipepertje op een hoog vuur – voeg een snuifje peper toe naar believen. Voeg het vlees, de kalfsjus en de sojasaus toe en roer om.
Laat doorwarmen en snipper de dragonblaadjes over de wok.
Serveer de rijst afzonderlijk.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be