Gebakken pladijs met saffraanrijst

Ingrediënten

  • 2 pladijzen van 750gr per stuk
  • peper en zout
  • scheutje olijfolie
  • 20 gr gezouten boter
  • 1 teentje look
  • 2 takjes tijm
  • enkele takjes Roomse kervel
  • klaver
  • grof zeezout

voor de rijst

  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • scheutje olijfolie
  • 120 gr risottorijst
  • 10 draadjes saffraan
  • 250 ml Lacroix visfond
  • 250 ml Lacroix gevogeltefond
  • sap en zeste van 1 citroen
  • snuifje kurkuma
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Voor de rijst: snipper de sjalot en de look fijn en stoof deze aan in olijfolie. Voeg nu de rijst toe en laat deze glazig stoven. Voeg nu de visfond, gevogeltefond en sap van 1 citroen samen toe en laat alles sudderen. Voeg saffraandraadjes en kurkuma toe. Kruid met peper en zout. Laat onder deksel een 20-tal minuten garen.

  2. Kerf de donkere kant van het vel van de pladijs kruiselings in, zodat de vis niet opkrult tijdens het bakken. Verhit de boter met een geplet teentje look en enkele takjes tijm. Bak de vis een tweetal minuten op de donkere velkant en kruid met peper en zout. Draai de vis om, kruid bij en laat ook nog 2 minuten bakken. Zet de pan nog een 2 à 3 minuten in een oven van 190°C.

  3. Maak de filets van de vis van de graat los met vork en lepel. Schik de rijst op het bord, rasp er citroenschil over en schik er de vis bovenop. Werk af met enkele takjes Roomse kervel, klaver, grof zeezout en olijfolie.

0
Nog geen stemmen

Pieropan, Calvarino 2010 (Soave Classico, Italië)

Licata €18,97

Kan Soave beter worden dan dit? Vetrijp én toch fris, met o.a.  gekonfijte limoen, nectarine, perzik en een lange, minerale afdronk.

.

Ontdek nog meer feestrecepten op lacroix.be