Krokant gebakken pladijs met witloof en sabayon van witbier
Ingrediënten
-
1 citroen
-
1 flesje witbier
-
1 bieslook
-
100 gr paneermeel
-
50 gr bloem
-
2 eieren
-
1 klontje boter
-
6 stronken witloof
-
snuifje gemberpoeder
-
100 gr geklaarde boter
-
100 ml arachideolie
-
4 pladijsfilets
Bereiding
Snijd de pladijsfilets in smalle stroken van +/- 3 cm. Kruid de bloem met peper en zout. Haal ze door de bloem, daarna door het eiwit en vervolgens door het paneermeel.
Snijd de witloof in julienne. Smelt een klontje boter in de pan en bak hierin de witloof kort aan. Kruid met peper en zout en voeg als laatst de bieslook toe.
Klop op een laag vuur een sabayon met de twee eidooiers, het witbier, een snuifje gemberpoeder en het citroensap. Op smaak brengen met peper en zout en voeg gelijkmatig, met een klein straaltje er tenslotte de geklaarde boter aan toe.
Verhit een pan met de arachideolie en bak hierin de stukjes vis.
Schik het witloof in een dresseer ring en leg de vis er bovenop. Giet er wat sabayon rond. Werk af met wat stengeltjes bieslook en enkele kappertjes.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be