Gebakken pladijs met schorseneren en aardpeer

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Caloriearm
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Schrob de aarde van de schorseneren en aardpeer. Spoel ze af. Schil de aardpeer en schorseneren tot ze mooi wit zien.

  2. Neem een schaal, vul die met water en leg er de aardpeer en schorseneren in. Voeg er een halve citroen aan toe, zo blijven de schorseneren en aardpeer wit van kleur. Snij de zwarte uiteinden van de schorseneren en snij de schorseneren vervolgens in twee. Zet een pot met water op het vuur. Doe er een scheutje olijfolie, enkele druppels azijn en wat peper bij. Voeg de schorseneren toe en laat ze ‘al dente’ gaar koken. Doe hetzelfde met de aardpeer.

  3. Snij de vinnen van de pladijs en verwijder de kop. Zorg ervoor dat alle ingewanden eruit zijn. Zet een pan op het vuur en doe er een klontje boter in. Kruid beide kanten van de pladijs met peper en leg de pladijs in de pan. Laat beide kanten van de vis mooi aankleuren.

  4. Doe een bodem olijfolie in een pan en laat de salieblaadjes hierin frituren. Hak de peterselie fijn. Haal de schorseneren en aardpeer uit de pot en leg ze op een groot bord. Kruid met peper en strooi er de fijngehakte peterselie over.

  5. Laat de gefrituurde salieblaadjes uitlekken op keukenrol en strooi ze samen met enkele garnalen over de aardpeer en schorseneren. Serveer met de gebakken pladijs.

0
Nog geen stemmen