Frambozentaartjes
Ingrediënten
-
1 snuifje zout
-
2 dl room
-
2 bakjes frambozen
-
suiker
-
200 gr bloem
-
1 ei
-
1 vanillestok
-
25 gr gemalen amandelen
-
70 gr bloemsuiker
-
120 gr zachte boter
Bereiding
Suikerdeeg met amandelen: Doe de zachte boter in een ronde kom. Zeef de bloemsuiker boven de kom en meng deze onder de boter. Voeg vervolgens de gemalen amandelen, het zout , de zaadjes van de vanillestok en het ei onder de boter. Als laatste de bloem er snel onder mengen en niet te lang kneden. Laat het deeg minstens 2u rusten in de koelkast alvorens je ermee aan de slag gaat.
Tarteletvormpjes bakken: Beboter en bebloem de tarteletvormpjes. Rol het deeg uit en bekleed er de vormpjes mee. Bak deze vormpjes blind af door ze te beleggen met bakpapier en bakparels of droge bonen gedurende 15 minuten op 180°C. Verwijder het bakpapier en de vulling en bak ze nog even gedurende 5 minuten verder. Laat ze vervolgens afkoelen.
Vulling: Klop de room stijf met een weinig suiker en vul hiermee de tarteletbodems. Bedek met frambozen en bestrooi met wat bloemsuiker.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be