Glutenvrije feesthapjes (2)
Ingrediënten
Witloofschuitjes met garnaalsla
-
1 stronk witloof
-
3 el mayonaise
-
2 el ketchup
-
scheutje whisky
-
bakje gepelde grijze garnalen
-
sprietjes bieslook
Zalmrolletjes
-
2 sneden gerookte zalm
-
potje kruidenkaas
Appel met haring en augurk
-
1 appel, in schijfjes van 0,5 à 1 cm
-
2 opgelegde haringen
-
2 augurken, in schijfjes
Bereiding
Witloofschuitjes met garnaalsla:
Haal voorzichtig 8 mooie blaadjes van de stronk witloof. Maak een cocktailsausje met de mayonaise, de ketchup en de whisky. Meng de cocktailsaus met de garnalen. Lepel wat garnaalsla in witloofblaadjes en garneer met enkele sprietjes bieslook.
Zalmrolletjes:
Besmeer de sneden zalm met de kruidenkaas. Rol de sneden zalm op, verpak de rolletjes in vershoudfolie en leg ze even in de diepvries zodat je ze beter kan snijden. Haal de rolletjes uit de diepvries, snij ze in schijfjes van 1 à 2 cm dik en serveer met prikkertjes.
Appel met haring en augurk:
Snij de haringen in stukjes die ongeveer even groot zijn als de plakjes appel. Beleg de appel meteen met de zure haring zodat ze niet verkleurt. Prik een schijfje augurk op elk hapje en serveer.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be