Granité van koffie met sinaasappel

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Dessert

Bereiding

  1. Breng de koffie en de amaretto aan de kook samen met de sinaas en specerijen. Laat even doorkoken en zet het vuur wat zachter. Los hierin de suiker op. Laten afkoelen en zeven.

  2. Giet dit mengsel in een ondiep bakje en plaats dit in het vriesvak. Schraap na een uurtje het ijs van de randen en roer het onder de vloeistof. Herhaal dit tot de granité gans bevroren is en op schilferijs lijkt. Kan bewaard worden in de diepvries.

  3. Serveren in glaasjes of in een schaaltje. Kan gedresseerd worden met roomijs of met cantuccini’s (= Italiaanse koekjes).

0
Nog geen stemmen

Claudia kookt feestelijk

Auteur
Annelies Ryckaert
Uitgeverij
Linkeroever Uitgevers
Fotografie
Heikki Verdurme
ISBN
9789057204395