Souvlaki (geweldige kebabs)

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Als je houten spiesjes gebruikt, snij er dan 8 af die in je grillpan passen en laat ze trekken in een kom water, zodat ze niet verbranden. Doe alle ingrediënten voor je kebab in een kom en meng alles grondig met propere handen. Dek af met huishoudfolie en zet de kom dan een halfuur in de ijskast. Langer mag ook, voor een intensere smaak.

  2. Ondertussen leg je de pepers boven een vlam, in een hete, droge grillpan, of onder de hete grill, tot ze zwartgeblakerd zijn. Draai ze van tijd tot tijd om en als ze bijna te verbrand lijken, leg je ze in een kom die je afdekt met huishoudfolie. Laat ze nog een minuutje of 5 stomen, zodat het vel er makkelijker afkomt.

  3. Maak de tzatziki door de komkommer grof te raspen in een vergiet boven een kom. Voeg een paar flinke snuiven zout toe en knijp er met je handen zo veel mogelijk water uit. Giet het water weg en kap de komkommer in de lege kom. Doe daar dan de yoghurt bij. Maal het teentje look met een flinke snuf zout in een vijzel tot een pasta. Lepel die in de kom met de komkommer. Voeg er de gedroogde munt en de rode wijnazijn aan toe en meng goed. Proef even om te zien of de smaak goed zit en zet opzij.

  4. Verwarm een grillpan of een grill voor tot die goed heet is. Rijg het gemarineerde varkensvlees aan de spiesen en laat er wat ruimte tussen, zodat ze mooi gelijk garen. Bak de kebabs 8 tot 10 minuten in een withete grillpan of onder de grill en draai ze regelmatig om tot alle zijden klaar zijn. Verwarm het brood in de oven of in een droge pan terwijl de kebabs garen.

  5. Schil de zwartgeblakerde pepers net voor de kebabs klaar zijn en haal de zaadjes eruit. Scheur ze in repen en leg die in een kom. Rol de muntblaadjes op, snij ze fijn en gooi die samen met de dille bij de pepers. Giet er een paar geuten rode wijnazijn bij, een snuf of twee peper en zout en een flinke scheut extra virgin olijfolie. Gooi alles om en meng goed. Proef of de smaken mooi in balans zijn en snij je citroen in partjes.

  6. Leg een kwak tzatziki en het varkensvlees van een spiesje op een warm brood. Leg daar wat van je pepermengeling op en giet er een paar drupjes extra virgin olijfolie overheen en een aardige geut citroensap. Mooier kun je het je niet bedenken.

0
Nog geen stemmen