Heldere champignonsoep

Ingrediƫnten

  • 1 bakje kastanjechampignons (schoongemaakt en in 4 gesneden)
  • 25 gr gedroogde boschampignons
  • 3 wortelen, geschild en grof gesneden
  • 3 stengels selder, grof gesneden
  • 1 grote ui, in 2 gesneden
  • 2 th lepel gedroogde tijm
  • ruim zout
  • zwarte peper

Afwerking

  • 1 el olijfolie
  • 50 gr hanenkammen
  • 100 gr gerookte spekblokjes
  • 1 teentje look (fijngehakt)
Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Belgisch
Soep

Bereiding

  1. Doe alles (behalve de dragon) in een grote pot en doe er 2,5 liter water bij. Breng aan de kook en laat minstens 30 minuutjes trekken. Doe er 10 minuutjes voor het einde de dragon bij.

  2. Schep er alle groenten uit en filter de bouillon door een koffiefilter om er al het zand eruit te halen.

  3. Afwerking:Warm de olijfolie op in een anti-kleefpan en bak er de spekjes in samen met de look. Doe er na 3 minuutjes de geborstelde champignons bij en laat 3-4 minuutjes meebakken.

  4. Leg in het midden van het soepbord 1 of 2 eetlepels van de champignonmengeling en giet er daarna de heldere bouillon rond. Werk af met een takje dragon.

5

Average: 5 (1 stem)