Butternutsoep met een spiesje

Ingrediënten

Beginner
2 personen
Meer dan 90 minuten
Soep

Bereiding

  1. Snij met behulp van een snijvorm 4 fijne ronde plakjes van de butternutpompoen. Laat deze minimum één uur marineren in appelzijn, grof zout, een beetje mandarijnsap en een beetje suiker. Hou dit apart , dit is een onderdeel van het spiesje.

  2. Stoof twee fijngesneden sjalotten in olijfolie.

  3. Was de butternutpompoenen, zodat je ze niet hoeft te schillen.

  4. Snij de pompoenen in stukken en voeg wat kippenbouillon toe . Kruid met peper, een snuifje chilipoeder, een snuifje suiker, 1 koffielepel komijnpoeder, 1/2 koffielepel currypoeder en ongeveer 1 cm verse gember (geraspt). Laat alles samen 45 min. Koken en mix tot een mooie gladde soep.

  5. Snij fijne reepjes verse salie en laat deze enkele seconden frituren in een beetje olijfolie. Droog even op keukenpapier en versier er de soep mee.

  6. Doe een streepje verse room en een paar druppels olijfolie toe op de soep zonder te mengen.

  7. Maak 6 ronde toastjes met dezelfde snijvorm die je al eerder gebruikte. Laat deze goudbruin bakken in boter. Plaats er twee op de soep met wat pesto erop.

  8. Maak de spiesjes op het berkentakje : een sneetje truffelsalami (ook uitgesneden met dezelfde ronde vorm), een broodtoastje, een schelletje gemarineerde pompoen en een beetje kaas. Herhaal dit om een symmetrisch spiesje te verkrijgen. Bestrooi met sesamzaadjes en versier met een erwtenscheut. Leg telkens een spiesje naast de soepkom.

0
Nog geen stemmen

Dit is een gerecht van Cathérine Vervenne