Kerststerren met pesto van paddenstoelen en hazelnoten

Ingrediënten

  • 200 g bospaddenstoelen
  • 1 teen look
  • eventueel tijm of rozemarijn
  • peper
  • zout
  • 1 handvol hazelnoten
  • 1 eidooier
  • 1 scheutje melk
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 klontje boter (of olijfolie)

Echt nog geen idee wat je tijdens de feestdagen als hapje moet serveren? Deze (veggie) sterren zijn ideaal als hapje. 

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Snij de paddenstoelen grof. 

  2. Smelt een klontje boter of verhit wat olijfolie. Stoof de paddenstoelen aan met een teentje look. Kruid met peper en zout. Voeg eventueel wat takjes tijm of rozemarijn toe.

  3. Doe in een maatbeker met een handvol hazelnoten. Mix tot een pasta.

  4. Rol bladerdeeg. Steek sterren uit en leg op een bakplaat.

  5. Lepel op de helft van de sterren wat paddenstoelenpasta. Bedek met de andere sterren. Duw wat aan.

  6. Strijk in met eidooier en melk (=dorure). Bak 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C.

  7. Serveer warm.

0
Nog geen stemmen