Mattentaart

Ingrediënten

  • 100 gr amandelpoeder
  • amandelessence
  • 300 gr suiker
  • 1 eigeel
  • bakboter
  • 6 eieren
  • 2½ dl karnemelk
  • 2 l verse melk (ongepasteuriseerd)
  • bladerdeegrondjes (doorsnede 10 cm)
Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Kook de melk en voeg de karnemelk toe. Laat het geheel stremmen. Dit duurt ongeveer 2 minuten. Laat het stremsel een nacht in een zeef uitlekken in de koelkast.

  2. Doe het stremsel door een passe-vite en roer er de eierendooiers en de helft van de suiker door, de essence en het amandelpoeder. Klop het eiwit op met de rest van de suiker tot een luchtige massa en roer hem voorzichtig door het stremselmengsel.

  3. Vet vormpjes in met boter en leg er de stukjes bladerdeeg in. Vul ze op met het mengsel (doe ze niet te vol!) en bedek ze met een tweede velletje bladerdeeg. Kleef dicht met eigeel en maak een inkerving in het taartje.

  4. Bak gedurende 30 minuten op 230°C.

0
Nog geen stemmen