Peruviaanse limoentaart
Bereiding
Start met het deeg en meng de bloem, de boter en de suiker. Voeg de melk beetje bij beetje toe en kneed om een mooi deeg te maken (het deeg mag niet meer aan je handen kleven). Eindig in een ronde vorm.
Beboter en bebloem de springvorm. Rol het deeg uit met een deegrol en leg hem in de springvorm. Bak in een voorverwarmde oven van 200 graden gedurende 10 minuten.
Vervolgens maak je de crème door de gecondenseerde melk te mengen met het citroensap. Voeg dan de 4 eigelen toe. Los een beetje maïszetmeel op in een klein beetje limoensap en giet bij de rest. Voor de bovenste meringuelaag klop je de 4 eiwitten met de suiker zeer goed op.
Neem na 10 minuten het deeg uit de oven en giet de crème op het deeg en daarboven het opgeklopte eiwit. Bak gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be