Opgerolde kerststronk

Ingrediƫnten

  • 120 gr kristalsuiker
  • 150 gr bloem
  • 50 gr suiker
  • 50 gr water
  • slagroom of boterroom
  • confituur
  • versieringen
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Klop de eieren met de suiker zeer goed op tot schuim (10 min). Spatel de bloem eronder (niet met de mixer). Neem een bakplaat en leg er bakpapier op. Verdeel het deeg op het bakpapier. Zorg ervoor dat je een egaal dun laagje strijkt, zodat het snel kan bakken. Bak 10 minuten op 200 graden.

  2. Haal de biscuit uit de oven. Neem een natte handdoek en leg die open op het aanrecht. Stort de cake op de handdoek zodanig dat het bakpapier bovenaan ligt.

  3. Maak ondertussen een suikersiroop. Neem hiervoor een pannetje met de helft suiker en de helft water en breng het aan het koken. Je kan eventueel een likeur aan de suikersiroop toevoegen. Als de suikersiroop klaar is, neem je het bakpapier van de biscuit en dep de biscuit zorgvuldig in met de suikersiroop.

  4. Smeer er een dun laagje confituur op. Rol het biscuitdeeg voorzichtig op. Werk af naar believen met geklopte room of boterroom.

5

Average: 5 (1 stem)

Opgerolde kerststronk

1. Gebruik hele eieren.
2. Klop het geheel goed op.
3. Rol de cake nat en warm op.