Rijstgriesmeeltaart
Ingrediënten
-
crème anglaise
-
aardbeien
-
boter
-
gr
-
160 gr rijstgriesmeel
-
4 eierdooiers
-
1 l melk
-
100 gr suiker
-
poedersuiker
banketbakkersroom
-
6 dl melk
-
1 vanillestokje
-
4 eierdooiers
-
130 gr suiker
-
50 gr maïszetmeel
Bereiding
Maak eerst de banketbakkersroom. Breng hiervoor de melk aan de kook samen met het vanillestokje. Klop de eierdooiers met de suiker op en voeg er op het eind maïszetmeel aan toe. Giet de melk op dit mengsel en roer. Zet het geheel op het vuur en warm op tot het kookpunt. Laat afkoelen als de crème goed gebonden is. Bestrooi met poedersuiker om te vermijden dat er een velletje op de crème komt of strijk in met zachte boter.
Smeer de bakvorm in en verwarm de oven voor. Kook de melk op en voeg de suiker en het rijstgriesmeel toe. Laat verder pruttelen op een laag vuurtje en roer tot het dik wordt. Haal de pan vervolgens van het vuur en voeg de eierdooiers en de banketbakkersroom toe.
Giet alles in een vorm en bak op 180 graden gedurende 35 à 40 minuten. Versier de taart met schijfjes aardbeien en de crème anglaise.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be