Bosch

Börek met feta en spinazie

Ingrediënten

Kookinspiratie uit de Balkan!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Midden-Oosters

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Stoof 1 gesnipperde ui en 2 teentjes knoflook aan in olijfolie tot ze glazig zijn.

  3. Voeg 250 g spinazie en 1 el zwart sesamzaad toe.

  4. Kruid met peper en zout.

  5. Verkruimel 250 g fetakaas.

  6. Voeg de gestoofde spinazie en een handvol gesnipperde peterselie toe.

  7. Meng goed en breng op smaak met peper en olijfolie.

  8. Klop 2 eieren los met een goede scheut olijfolie, een beetje melk en kruid met een snuif zout.

  9. Bestrijk een vel filodeeg met het eimengsel, leg er een tweede vel filodeeg over en bestrijk nogmaals met het eimengsel.

  10. Schep het fetamengsel over de volledige breedte van het deeg en rol op tot een worst. Herhaal dit 2 keer. 

  11. Leg de börekrolletjes spiraalsgewijs in een springvorm of ovenbestendige pan.

  12. Bestrijk met nog wat extra eimengsel en bestrooi met 1 el sesamzaad.

  13. Bak gedurende 20 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 200°C.

  14. Spoel een handvol bulgur en kook 7 minuten in kokend, gezouten water.

  15. Snijd 1 rode ui en een handvol peterselie fijn.

  16. Snijd de kerstomaten in kwartjes.

  17. Spoel en voeg 1 blik witte bonen toe.

  18. Breng op smaak met het sap van 1⁄2 citroen, olijfolie en peper en zout. 

  19. Voeg de bulgur toe aan de groenten.

  20. Haal de börekrolletjes uit de oven.

  21. Serveer de salade in een diep bord, kruid met een weinig sumac en werk af met granaatappelpitjes, een weinig granaatappel melasse en wat verse munt.

0
Nog geen stemmen