Brooddoos met groentensoldaatjes en hummus

Ingrediënten

voor de groene hummus

voor de oranje hummus

Altijd variëren in de brooddoos is niet eenvoudig. Sofie helpt Staf een handje en maakt samen met hem, Nora en Beau een gezond alternatief. In de brooddoos: groene hummus van erwten en broccoli en een oranje versie met wortel en zoete aardappel. Ook lekker als dipsaus tijdens de feestjes. Bovendien is het leuk om samen met de kinderen te maken.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Vegetarisch

Bereiding

  1. Voor de groene hummus: giet de bonen af, spoel goed. Kook de broccoliroosjes gaar (4 à 5 minuten), giet af en verfris dadelijk onder koud water. Kook ook de erwtjes gaar en verfris ze eveneens. 

  2. Doe de broccoli, erwten, witte bonen, peper en zout in een cutter. Mix fijn. Voeg een beetje zure room, sap van een halve citroen en eventueel een beetje honing of olijfolie toe. Mix alles.

  3. Voor de oranje hummus: schil de wortelen, de zoete aardappel en de pompoen. Verwijder zaadlijsten. Snij in blokjes van 1 à 2cm. Doe in een ovenschotel. Meng met olijfolie, kruid met peper en zout.

  4. Zet de ovenschotel in een voorverwarmde oven van 195°C en rooster 20 à 25 minuten. Doe de geroosterde groenten in een cutter en mix fijn.

  5. Voeg citroensap, honing en Griekse yoghurt toe. Voeg eventueel een scheutje water toe. Mix fijn. Is het veel te slap? Dan kan je het steviger maken met kikkererwten. Kruid af met peper en zout.

  6. Voor de rauwe groentjes: je kan hier helemaal in kiezen. Bloemkool in roosjes breken, wortels, gele en rode paprika's in soldaatjes snijden, kerstomaatjes of blokjes kaas. Het kan allemaal. Sofie kiest voor wortel, paprika, bloemkool. De kaasblokjes steekt ze samen met de kerstomaatjes op een prikker. Het brood wordt in soldaatjes gesneden.

  7. Vul de brooddoos met de twee soorten hummus en de brood- en groentensoldaatjes. Smakelijk!

0
Nog geen stemmen

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van