Noedels met gestoofd buikspek

Ingrediënten

Gevorderde
2 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Aziatisch
Soep

Bereiding

  1. Doe de olie in een kookpot en fruit de sjalot, knoflook en gember op een zacht vuurtje. Voeg er de steranijs bij en fruit nog even verder.

  2. Voeg het buikspek toe. Breng op smaak met peper en bak dit tot het verkleurt.

  3. Voeg het water, de lichte en de donkere sojasaus toe en breng aan de kook. Reduceer, eenmaal het kookpunt bereikt, met een derde en laat zachtjes pruttelen gedurende 1 uur.

  4. Verwijder de steranijs, sjalot, knoflook, gember en het buikspek uit de saus. Snijd het buikspek in brede blokken van 1 cm bij 2 cm en houd apart.

  5. Breng de saus opnieuw aan de kook en voeg het eiwit toe. Voeg vervolgens het bloemmengsel toe en laat de saus indikken tot de gewenste dikte. Breng de saus op smaak met suiker, zout en peper.

  6. Kook ondertussen de noedels gaar en verdeel over verschillende serveerkommen. Dompel de sojascheuten onder in kokend water en verdeel ze over dezelfde kommen. Doe hetzelfde met de sneetjes viscake en verdeel over de kommen. Verdeel nu het buikspek over de verschillende kommen en leg er eventueel een half hardgekookt ei op.

  7. Verdeel de saus over de verschillende kommen, besprenkel met zwarte azijn en garneer met de verse chili, chilipasta, knoflook en Chinese selder.

0
Nog geen stemmen

Singapore & Penang Streetfood

Recepten
Tom Vandenberghe
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Luk Thys
ISBN
978‐94-014-0366-5