Rundshaas met buikspek en Thaise kruiden
Ingrediënten
-
500 g runderhaas
-
100 g boter
-
1 kg buikspek
-
1 spitskool
-
1 bundel rucola
-
50 g groene currypasta
-
1 bos verse koriander
-
10 blaadjes munt
-
½ teen look
-
20 g olijfolie
-
20 g gepelde pistacehnoten
-
1 limoen
Bereiding
De dag voor je dit gerecht serveert, laat je het buikspek zachtjes koken in water. Reken op een uur of drie. Dan rustig laten afkoelen en in de koelkast bewaren.
Op de dag zelf maak je eerst een Thais kruidenmengsel. Je snijdt de koriander, de muntblaadjes en de look fijn. De pistachenoten maal je fijn in de cutter. Je mengt alles met de currypasta en de olijfolie. In dat mengsel voeg je wat zeste van limoen toe en een paar druppels limoensap.
Je snijdt het buikspek flinterdun en houdt het koel. Als je geen machine hebt om echt dun te snijden, kan je ook fijngesneden gerookt spek kopen bij de slager.
Nu maak je de blaadjes van de spitskool los en je snijdt de nerven eruit. Je stooft de blaadjes beetgaar in boter. Peper en zout voeg je toe naar smaak.
Tot slot bereid je het rundsvlees. Je braadt het vlees aan, gekruid naar smaak en je laat het garen tot de cuisson die je verkiest. Eigenlijk eet je runderhaas altijd rood, doorgebakken blijft er van deze delicatesse niets over.
Je schikt een paar blaadjes spitskool op elk bord en daarop leg je enkel sneetjes rundvlees. Daar komen een paar fijne schijfjes buikspek op en enkele blaadjes rucola. Je besprenkelt het geheel met olijfolie en werkt af met een koffielepel kruidenmengsel naast het vlees.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be