Ravioli gevuld met champignons

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Veganistisch
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Hak de champignons zo fijn mogelijk. Dat is zeer belangrijk want als je ze in te grote stukken snijdt, dan riskeer je dat de champignons de pastablaadjes doorprikken waardoor die kapot gaan tijdens het pocheren. Smelt wat Fama in een antiaanbakpan. Zodra de margarine ‘zingt’ mag je de champignons erin aanstoven. Als je de champignons niet op voorhand aanstooft, bestaat de kans dat ze nog niet helemaal gaar zijn na het pocheren. Er komt ook meer smaak los wanneer je ze eerst wat aanstooft.

  2. Meng de ricotta met de Parmezaan, de gehakte kervel en voeg de champignons toe. De ricotta en de Parmezaan zorgen voor de binding in het mengsel, want de aangestoofde champignons lossen wat vocht, dat moet gebonden worden door de kaas.

  3. Doe plasticfolie over het mengsel en laat het in de koelkast afkoelen. Door de plasticfolie zal het mengsel geen smaak opnemen van andere dingen die nog in de koelkast staan. De mengeling moet gekoeld zijn, want de pastablaadjes zijn heel kwetsbaar. Als je een warme mengeling op de blaadjes legt, scheuren ze zeker kapot. Het deeg kan dan ook slap worden. Laat de kaasmengeling zo’n 2 uurtjes afkoelen zodat die zeker koud genoeg is.

  4. Strooi wat bloem op het aanrecht. Leg een pastablaadje op het werkblad en bestrijk het helemaal met eigeel. Zo ben je zeker dat het zal dicht blijven tijdens het pocheren. Leg er nu 1 eetlepel kaasmengeling op. Gebruik niet te veel vulling want anders kan het pastablaadje kapot scheuren. Leg er een andere blaadje op. Leg de ravioli in je handpalmen en zorg ervoor dat alle lucht eruit is. Zo ben je zeker dat de kussentjes niet uiteen vallen.

  5. Werk met een lage brede pan want ravioli is zeer gevoelig. Door een brede pan te gebruiken zullen ze tijdens het pocheren niet tegen elkaar ‘botsen’ en kunnen ze niet kapot gaan. Je kan de ravioli ook makkelijker in en uit een lage pan halen. Het water mag zeker niet te hard doorkoken, het moet net aan de kook blijven. Je mag gerust wat zout of groentebouillon toevoegen voor extra smaak. Pocheer de ravioli 1 à 2 minuten. Zeker niet langer want dan vallen ze uit elkaar.

0
Nog geen stemmen