Oreo sneeuwballen
Ingrediënten
-
400 g Oreo koekjes
-
200 g roomkaas (bv. Philadelphia)
-
300 g witte chocolade
-
tandenstokers
Bereiding
Mix de koekjes fijn.
Mix ze samen met de roomkaas. Laat een halfuur opstijven in de koelkast.
Bekleed een plank of bord met bakpapier. Lepel het beslag in bolletjes op het bakpapier. Laat twee uur opstijven in de diepvriezer of tot ze echt hard zijn.
Smelt chocolade au bain-marie of voorzichtig in de microgolf (roer er na elke 20 seconden in). Laat even afkoelen tot op kamertemperatuur.
Rol de Oreohoopjes tot mooie balletjes. Steek er een tandenstoker in en haal door de gesmolten chocolade.
Verwijder de tandenstoker. Laat opstijven op bakpapier. Bestrooi met bloemsuiker en serveer, eenmaal ontdooid.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be