Panzanella
Ingrediënten
-
4 boterhammen, bruin of wit
-
4 tomaten of 250 gr trostomaten
-
1 rode ui, in dunne ringen gesneden
-
2 el gehakte kappertjes
-
8 ansjovisfilets (blikje)
-
zwarte olijven zonder pit
-
20 blaadjes basilicum
-
scheut olijfolie
-
scheut rodewijnazijn
-
peper en zout
Bereiding
Leg de paprika's onder de grill.
Ontvel de paprika's en snij ze samen met de tomaten in grote stukken.
Scheur het brood in grove stukken. Doe het brood in een kom samen met de olijfolie, rodewijnazijn, peper en zout. Laat het een uur staan zodat het brood kan trekken.
Doe na een uur de uienringen, paprika, tomaat, kappertjes, ansjovis en olijven bij het brood. Schep alles voorzichtig door elkaar en laat nog even intrekken.
Voeg er op het einde de basilicum aan toe en breng op smaak met peper en zout
Tip: bewaar brood in een gesloten trommel of zak, of leg het in de diepvries en ontdooi wat je nodig hebt.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be