Panzanella met lam
Ingrediënten
-
100 g stokbrood of ciabatta
-
6 tomaten
-
2/3 komkommer
-
2 stengels groene selder
-
2 el kappers
-
een paar el zwarte olijven
-
½ rode ui
-
4 el pesto of tapenade
-
6 el sherry-azijn
-
10 el olijfolie
-
peper
-
zout
Bereiding
Neem het vlees uit de koelkast.
Meng de pesto, 8 el olie en de azijn in een slakom. Kruid naar smaak.
Snij de tomaten horizontaal doormidden, ontpit ze en snij ze in grote stukken. Ontpit het stuk komkommer en snijd het in blokjes. Snijd de selderstengels en de rode ui fijn. Snijd het brood in dobbelsteentjes.
Doe al deze ingrediënten in de slakom. Voeg er de kappertjes (en/of de olijven) aan toe en meng. Dek af en laat rusten.
Strijk de lamslapjes (of filets) ondertussen in met olijfolie en leg ze in een warme pan. Gril ze gedurende 1.30 minuut aan elke zijde, draai vervolgens het vuur lager en laat verder bakken naargelang je smaak en de dikte van het vlees. Kruid en laat 2 minuten rusten. Snijd het vlees in reepjes en voeg het toe aan de panzanella.
Dien meteen op.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be