Tagliatelle scampi in roomsaus

Ingrediënten

  • 400 gr tagliatelle
  • 1 el groentenbouillon
  • 4 dl room
  • 2 dl witte wijn
  • platte peterselie
  • 20 grote scampi
  • 1 el Alpro soya Bakken en Braden
  • 2 dl water

Eenvoudig en lekker, scampi in roomsaus! Ideaal als antwoord op de vraag: "Wat eten we vandaag?". 

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Italiaans
Caloriearm
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kook water in een kookpot . Doe de tagliatelle erbij en laat de pasta gaarkoken.

  2. Ontdooi en pel de scampi’s en kruid met peper en zout. Smelt de boter in een kleefpan en bak de scampi’s kort langs beide kanten. Blus met water en witte wijn, voeg de PH groentebouillon toe en laat tot de helft inkoken.

  3. Voeg de room toe en laat inkoken tot de saus ingedikt is. Doe de gekookte tagliatelle mee in de pan en roer door de saus.

  4. Schik op een bord en werk af met peterselie.

4

Average: 4 (1 stem)

SOS Piet 4

Auteur
Piet Huysentruyt
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Verne
ISBN
9789020990812