Pasta 'Mafalde Corte' met ricotta en verse tuinkruiden

Ingrediënten

  • 200 g ricotta
  • 50 g mascarpone
  • de geraspte schil en het sap van 1/2 citroen
  • 4 koffielepels verse tuinkruiden (peterselie, bieslook, dille, basilicum...)
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Met een pastagerecht zit je altijd goed. Een snelle lunch, een feestmaaltijd of een voedzaam avondmaal, het kan allemaal. Zomer, winter, lente of herfst, in elk seizoen vind je wel een passend gerechtje. Probeer dit gerechtje of laat je verrassen door één van onze andere toppers met Barilla® pasta. >> Bekijk hier onze special met alle recepten.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Breng 4 l water aan de kook en voeg 28 g zout toe.  Strooi de Mafalde Corte Barilla® in het water en kook ze 9 minuten beetgaar en roer af en toe. Schep wat kooknat in een kop en giet de pasta af. Laat uitlekken. Doe de pasta in een voorverwarmde kom, giet er een scheutje olijfolie over en meng zorgvuldig.

  2. Meng ondertussen de ricotta, de mascarpone, de citroenschil en het citroensap in een kom terwijl de pasta kookt. Kruid met zout en peper. Verwijder de stengels van de verse tuinkruiden en hak de blaadjes, maar niet te fijn. 

  3. Voeg nu snel de ricotta bij de pasta en meng goed. Bestrooi alles met de verse tuinkruiden en dien meteen op. 

0
Nog geen stemmen