![](/sites/default/themes/bootstrap_vtmkoken//images/logo-120.png)
![Pasta 'Mafalde Corte' met ricotta en verse tuinkruiden](https://koken.vtm.be/sites/koken.vtm.be/files/styles/vmmaplayer_big/public/recipe/image/2017/08/7._mafalde_corte_a_la_ricotta_et_aux_herbes_fraiches.png?itok=ZuzMpaWF)
Pasta 'Mafalde Corte' met ricotta en verse tuinkruiden
Ingrediënten
-
400 g Mafalde Corte (Barilla®)
-
200 g ricotta
-
50 g mascarpone
-
de geraspte schil en het sap van 1/2 citroen
-
4 koffielepels verse tuinkruiden (peterselie, bieslook, dille, basilicum...)
-
olijfolie
-
zout
-
peper
Bereiding
Breng 4 l water aan de kook en voeg 28 g zout toe. Strooi de Mafalde Corte Barilla® in het water en kook ze 9 minuten beetgaar en roer af en toe. Schep wat kooknat in een kop en giet de pasta af. Laat uitlekken. Doe de pasta in een voorverwarmde kom, giet er een scheutje olijfolie over en meng zorgvuldig.
Meng ondertussen de ricotta, de mascarpone, de citroenschil en het citroensap in een kom terwijl de pasta kookt. Kruid met zout en peper. Verwijder de stengels van de verse tuinkruiden en hak de blaadjes, maar niet te fijn.
Voeg nu snel de ricotta bij de pasta en meng goed. Bestrooi alles met de verse tuinkruiden en dien meteen op.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be