Vers Talent: pasta met ricotta en pesto van Jelle
Ingrediënten
-
300 g pasta bv. spaghetti
-
50 g macadamianoten
-
8 sneetjes Italiaanse ham
voor de saus
-
1 handvol rucola
-
200 g ricotta
-
1 handvol spinazie
-
zeste van citroen
-
citroensap
-
1 handvol basilicum
-
peper
-
zout
-
olijfolie
voor de afwerking
-
extra rucola
-
extra blaadjes basilicum
-
olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de Italiaanse ham krokant in 10 à 12 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ze daarna uit, laat afkoelen en breek in stukjes.
Neem een grote pot. Kook de pasta volgens de verpakking in water met een flinke scheut zout.
Mix in een blender de ricotta met rucola, basilicum, spinazie, look, zeste van citroen, citroensap, olijfolie en basilicum tot een saus. Kruid af met peper en zout.
Giet de pasta af en meng de saus onder de pasta.
Rooster de noten in een droge pan. Snij de lente-ui fijn. Snij van een ander lente-uitje fijne julienne. Leg die in ijswater zodat ze lekker krokant worden.
Lepel de pasta in een bord. Werk af met Italiaanse ham, nootjes, lente-uiringetjes en krokante lente-ui, zeste van citroen en Pecorinokaas. Smakelijk.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be