Vers Talent: pasta met ricotta en pesto van Jelle

Ingrediënten

voor de saus

  • 1 handvol rucola
  • 200 g ricotta
  • 1 handvol spinazie
  • zeste van citroen
  • citroensap
  • 1 handvol basilicum
  • peper
  • zout
  • olijfolie

voor de afwerking

De vijf finalisten van onze Vers Talent-wedstrijd zijn bekend. Jelle houdt van budgetvriendelijke en makkelijke gerechten. Deze keer maakt hij een pasta met ricotta, Italiaanse ham en nootjes.

Fan van Jelle? Stem dan op hem en wie weet, verrast hij jou met nog veel meer lekkere gerechten.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de Italiaanse ham krokant in 10 à 12 minuten in de voorverwarmde oven. Haal ze daarna uit, laat afkoelen en breek in stukjes.

  2. Neem een grote pot. Kook de pasta volgens de verpakking in water met een flinke scheut zout. 

  3. Mix in een blender de ricotta met rucola, basilicum, spinazie, look, zeste van citroen, citroensap, olijfolie en basilicum tot een saus. Kruid af met peper en zout.

  4. Giet de pasta af en meng de saus onder de pasta.

  5. Rooster de noten in een droge pan. Snij de lente-ui fijn. Snij van een ander lente-uitje fijne julienne. Leg die in ijswater zodat ze lekker krokant worden.

  6. Lepel de pasta in een bord. Werk af met Italiaanse ham, nootjes, lente-uiringetjes en krokante lente-ui, zeste van citroen en Pecorinokaas. Smakelijk.

0
Nog geen stemmen