Simpele spinazie-ricottagnocchi
Ingrediënten
-
1 tl fijngeraspte citroenschil
-
60 ml citroensap
-
2 el olijfolie extra vergine
-
zeezout
-
versgemalen peper
-
300 g jonge spinazieblaadjes
-
wilde rucola
-
parmezaanvlokken
voor het gnocchideeg
-
360 g verse ricotta
-
80 g geraspte Parmezaan
-
150 g bloem
-
3 eieren
-
1,5 tl grof zeezout
-
grofgemalen zwarte peper
Bereiding
Meng de ricotta, Parmezaan, bloem, eieren met het zout en de peper in een grote kom tot zich een plakkerig deeg vormt.
Meng de citroenrasp, het citroensap, de olie en het zout en peper in een middelgrote kom en zet apart.
Doe de spinazie in een grote hittebestendige kom, schenk er kokend water over en laat 1 minuut staan.
Laat uitlekken, rol de spinazie in een schone theedoek, knijp het overtollige vocht eruit en snijd fijn.
Doe bij het gnocchideeg en meng goed.
Bestuif een schoon werkblad licht met bloem.
Verdeel het deeg in 2 stukken en rol elk stuk tot een 3cm dikke worst.
Snijd in plakjes van 2 cm en leg op een licht bebloemde snijplank.
Kook de gnocchi in een grote pan gezouten kokend water in 2 porties 2-3 minuten of tot ze stevig zijn en komen bovendrijven.
Schep met een schuimspaan uit de pan op een schaal.
Maak af met de citroenolie, rucola, parmezaan en dien op.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be