Eetsoep van linzen met bulgur, spinazie en een gepocheerd ei

Ingrediënten

Gezond kan ook lekker zijn. Deze eenvoudige maaltijdsoep is daar een voorbeeld van. Sofie leert je ook hoe je een ei moet pocheren. 

Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Vegetarisch
Soep

Bereiding

  1.  Laat de verse linzen 12 uren weken in koud water.

  2. Snij de ui grof. Plet de 2 teentjes look. Stoof aan in wat olie met een theelepel komijn. Voeg de linzen toe. Laat kort meebakken en blus kort met de kippenbouillon.

  3. Kook de bulgur gaar. Hanteer de verhouding: 1 deel bulgur en 2 delen water. Hak de blaadjes van de platte peterselie fijn. Gebruik de stengels voor de soep. 

  4. Doe de gehakte peterselie in een kom met een koffielepel mosterd. Voeg het sap van 1 limoen en 2 el arachideolie toe. Kruid met zwarte peper. 

  5. Verwijder de zaadjes van 1 tomaat en voeg ze toe aan de soep. Snij de rest in sneetjes. Snij ook 1 andere tomaten in stukken en voeg toe aan de soep.

  6. Giet de bulgur af en spoel goed. Voeg toe aan het kruidenmengsel. Roer alles onder elkaar.

  7. Pocheer het ei op het laatste. Breng water aan de kook met een flinke scheut azijn. Doe elk ei in een tasje. Zorg dat het water voor de eitjes net niet meer kookt. Giet de eitjes voorzichtig in het water. Bedek de dooier voorzichtig met het eiwit. Haal ze uit het water na ongeveer drie minuten. Ze zijn klaar als ze veerkrachtig zijn.

  8. Bak tijdens het pocheren de spinazie in een eetlepel arachideolie.

  9. Mix de soep als de linzen plat gekookt zijn.

  10. Serveer de soep met een lepel bulgur, wat tomatenreepjes, spinazie en een lepeltje yoghurt. Werk af met het eitje en een blaadje basilicum.

0
Nog geen stemmen