Te gekke chocolademousse met sesamkoekjes, gedroogde kersen en amaretto

Ingrediënten

Dit kan iedereen
10 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Plaats de chocolade en een snuifje zeezout in een hittebestendige kom boven een pan met zachtjes kokend water. Laat het zachtjes smelten, en roer af en toe.

  2. Voeg intussen de suiker toe aan de dooiers en klop ze tot het opgelost is en smeuïg. Klop de eiwitten in een schone kom met een snuifje zout tot ze kleine piekjes vormen. In een derde kom klop je de room op tot hij zachte piekjes vormt.

  3. Als de chocolade gesmolten is, haal je de kom voorzichtig uit de pan en zet je ze opzij. Meng 75ml amaretto en het cacaopoeder bij de dooiers. Doe er nu de geklopte room bij en meng opnieuw. Roer dit door de gesmolten chocolade tot alles een mooi geheel vormt. Doe er daarna het eiwit bij en blijf roeren, van buiten naar binnen en maak daarbij een acht, tot de mix smeuïg is en gelijkmatig gekleurd. Schep de mousse in een grote serveerkom of verdeel ze over glaasjes of cappuccinokopjes. Dek ze af met huishoudfolie en laat ze 1 tot 2 uur opstijven in de koelkast.

  4. Vlak voor je gaat serveren, bestuif je de mousse met cacaopoeder. Doe de gedroogde kersen in een pannetje met de rest van de amaretto en zet de kersen onder water. Breng het aan de kook, zet het vuur uit en laat het nog even rusten. Plet de zakjes met sesamkoekjes met een stamper in een vijzel. Doe de zakjes open en doe de inhoud in de vijzel. Serveer dat naast de chocolademousse, samen met een kom prachtige kersen. Dan kan iedereen naar eigen smaak zijn mousse aanpassen.

0
Nog geen stemmen