Tempura van garnalen met 3 vinaigrettes: Kiwi, mango, framboos
Ingrediënten
-
16 grote rauwe garnalen (10/20), vers of diepgevroren
-
150 gr bloem
-
snuifje saffraan
-
30 cl spuitwater
-
zout
-
100 gr frambozen
-
2 kiwi's
-
1 limoen
-
poedersuiker
-
gemberpoeder
Bereiding
Bereid de sausjes: Mix de frambozen Voeg er 1 eetlepel druivenpitolie, 1 koffielepel balsamico-azijn en 1 koffielepel poedersuiker aan toe. Bestrooi met zout en peper en zet aan de kant.
Schil de kiwi's. Verwijder de kern en mix ze. Voeg er een koffielepel gember, 1 eetlepel druivenpitolie en het sap van een halve citroen aan toe. Bestrooi met peper en zet aan de kant.
Schil 1/4 rijpe mango. Mix hem met het sap van een halve limoen. Voeg er 2 koffielepels druivenpitolie en 1 koffielepel sesamolie aan toe. Bestrooi met zout en peper en zet aan de kant.
Bereid de tempura: Ontdooi de garnalen eventueel. Als ze vers zijn, houd ze dan even onder koud water. Pel ze door de kop, de poten en de schaal te verwijderen. Let erop dat u de staart en het laatste stukje schaal aan de staart behoudt. Veeg ze zorgvuldig schoon.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be