Tempura van garnalen met 3 vinaigrettes: Kiwi, mango, framboos

Ingrediënten

  • 16 grote rauwe garnalen (10/20), vers of diepgevroren
  • 150 gr bloem
  • snuifje saffraan
  • 30 cl spuitwater
  • zout
  • 100 gr frambozen
  • 2 kiwi's
  • 1 limoen
  • poedersuiker
  • gemberpoeder
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Aziatisch
Hapje

Bereiding

  1. Bereid de sausjes: Mix de frambozen Voeg er 1 eetlepel druivenpitolie, 1 koffielepel balsamico-azijn en 1 koffielepel poedersuiker aan toe. Bestrooi met zout en peper en zet aan de kant.

  2. Schil de kiwi's. Verwijder de kern en mix ze. Voeg er een koffielepel gember, 1 eetlepel druivenpitolie en het sap van een halve citroen aan toe. Bestrooi met peper en zet aan de kant.

  3. Schil 1/4 rijpe mango. Mix hem met het sap van een halve limoen. Voeg er 2 koffielepels druivenpitolie en 1 koffielepel sesamolie aan toe. Bestrooi met zout en peper en zet aan de kant.

  4. Bereid de tempura: Ontdooi de garnalen eventueel. Als ze vers zijn, houd ze dan even onder koud water. Pel ze door de kop, de poten en de schaal te verwijderen. Let erop dat u de staart en het laatste stukje schaal aan de staart behoudt. Veeg ze zorgvuldig schoon.

0
Nog geen stemmen

Vins d'Alsace