Exotische rijstpap met mango, passievrucht en ananas van Sergio Herman

Ingrediënten

Voor de karamelsaus

  • 4 el water
  • 75 g suiker
  • 4 el room
  • 40 g boter
  • fleur de sel

voor de rijstpap

  • 300 g melk
  • 50 g dessertrijst
  • 1 vanillestokje
  • 100 g creme anglaise
  • 1 mango
  • 2 passievruchten
  • 1 handvol Thaise basilicum

Voor de crème anglaise

  • 1 eidooiers
  • 15 g suiker
  • 125 ml room

voor de afwerking

  • 1 ananas
  • passievruchtencoulis
  • kokospoeder
  • matchapoeder
  • passievrucht
  • Thaise basilicum
  • karamelsaus

Evi Hanssen en Sergio Herman verrassen Evi's mama met een exotische rijstpap met gezouten karamel, passievrucht en mango. Heerlijk.

In La Mamma kookt Sergio Herman voor de mama's van bekende personen. Wil je je wagen aan Sergio zijn kookkunsten? We laten ons inspireren door Sergio Herman en geven je onze versie van het dessert mee. Veel succes!

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Aziatisch

Bereiding

  1. Voor de karamel: doe suiker en water in een kookpotje. Breng aan de kook op een matig vuurtje en laat sudderen tot je een lichtbruine karamel krijgt.

  2. Haal van het vuur. Blus met room. Voeg de boter en een snuifje fleur de sel toe. Bewaar in een spuitflesje en laat twee uur opstijven in de koelkast.

  3. Voor de rijstpap: doe de rijst met de melk, het merg van de vanillestok en de vanillestok zelf in een kookpot. Breng aan de kook, zet het vuur zachter en roer gedurende 25 à 30 minuten tot de rijst gaar is.

  4. Maak ondertussen de crème anglaise. Klop de dooier op met suiker. Breng room aan de kook. Meng de room met het dooiermengsel en zet terug op het vuur. Zorg dat het niet kookt, maar roer tot net onder het kookpunt. Giet door een zeef en bewaar.

  5. Schil en snij de mango in stukjes. Lepel de pitjes uit de passievrucht en hak de basilicum fijn. Meng dit alles en de crème anglaise onder de rijstpap. Zo krijg je een rijke rijstpap, ook wel Riz Condé genoemd.

  6. Doe de rijstpap in kommetjes. Schil en snij een ananas in stukjes. Verdeel die over de rijstpap.

  7. Werk af met passievruchtencoulis, karamelsaus, Thaise basilicum, Matchapoeder, eventueel wat bloempjes en passievrucht.

  8. Tip: passievruchtencoulis maak je door passievruchtvlees kort te mixen, door een fijne zeef te halen. Ongeveer 100ml sap kook je op met 1g agaragar en 1el suiker. Laat het daarna opstijven, kort mixen, door een zeef halen en je hebt de passievruchtencoulis.

0
Nog geen stemmen

La Mamma

Dit is een gerecht geïnspireerd op Sergio Herman uit La Mamma en herwerkt door VTM Koken.

 

Ontdek meer recepten uit La Mamma.

 

Liever de volledige aflevering? Bekijk ze hier.