Viskoekjes met kerrie-remoulade

Ingrediënten

  • ½ witte ui (geraspt)
  • 185 ml gekoelde slagroom
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • 40 gr vers witbroodkruim
  • 40 gr bloem
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • ¼ th lepel gehakte citroenschil
  • 1½ th lepel fijngehakte dille
  • 1 mespunt witte peper
  • plantaardige olie
  • 1 fijngehakte bieslook
  • enkele citroenpartjes
  • 125 gr mayonaise
  • 1½ th lepel Dijonmosterd
  • 1 grote augurk (fijngehakt)
  • 1 ansjovisfilet (fijn gehakt)
  • 1½ th lepel geraspte mierikswortel
  • ½ th lepel kerriepoeder
  • ½ fijne kristalsuiker
  • 1½ fijngehakte bieslook
  • 1 th lepel fijngehakte dille
  • 500 gr verse kabeljauw
Beginner
6 personen
Meer dan 90 minuten
Hapje

Bereiding

  1. Zet voor de viskoekjes de kom en het mes van een keukenmachine een paar uur in de koelkast. Verwijder intussen eventuele graatjes uit de visfilets en hak het visvlees grof. Dek af en zet koel. Werk snel: zet de keukenmachine in elkaar en draai de vis met de ui, room, ei en eiwit tot een gladde massa. Voeg het broodkruim en de bloem, nootmuskaat, citroenschil, witte peper en 1 theelepel zout toe en maal kort tot alles goed gemengd is. Dek af en zet 1 uur in de koelkast.

  2. Meng alle ingrediënten voor de remouladesaus in een kom. Dek af en zet koel.

  3. Bereid de viskoekjes. Verhit een beetje boter met een flinke scheut olie in een grote koekenpan op matig vuur. Gebruik twee lepels om telkens een schep vismengsel in de pan te scheppen, zorg voor genoeg tussenruimte. Druk de koekjes een beetje plat en draai ze na ongeveer 2 minuten bakken, als ze lichtbruin zijn. Bak de viskoekjes in nog 1-2 minuten nét gaar. Laat ze op keukenpapier uitlekken en eet ze direct op, dan zijn ze op hun best. Of leg ze in een warme oven terwijl je de rest van de viskoekjes bakt – doe telkens weer een beetje boter en olie in de pan.

  4. Bestrooi de viskoekjes met bieslook en geef de citroenpartjes en de remouladesaus erbij.

0
Nog geen stemmen

Sneeuwvlokken & Haardvuur

Auteur:
Jane Lawson
Uitgeverij:
Standaard Uitgeverij
ISBN:
9789047510208