Vitello tonato

Ingrediënten

  • 1 citroen (sap)
  • zout
  • peper
  • 50 gr mayonaise
  • 200 gr tonijn in eigen nat
  • 300 gr kalfsgebraad
  • lente-ui (enkel het groen)
  • crème van coeur-de-boeuftomaat
  • augurkjes
  • gekonfijte citroen
Gevorderde
4 personen
Meer dan 90 minuten
Italiaans
Voorgerecht

Bereiding

  1. Mix de tonijn met de mayonaise, de citroen, het zout, de peper en de ansjovis in de blender tot een gladde massa. Breng op smaak met peper, zout en citroen.

  2. Kruid het kalfsvlees met zout en cayennepeper. Bak het rondom krokant in olijfolie, verpak het in plasticfolie en laat het een uur in de diepvriezer rusten. Snijd het in heel fijne plakjes en kruid met peper, zout en olijfolie.

  3. Snipper de lente-ui, de augurkjes en gekonfijte citroen heel fijn en laat de kappertjes goed uitlekken.

  4. Dresseer het vlees op borden en strijk er de tonijncrème over. Doe er kappertjes, augurkjes, lente-ui en gekonfijte citroen bij en werk af met enkele druppels crème van coeur-de-boeuftomaten. Breng op smaak met peper en zout.

0
Nog geen stemmen

Dell'anno

Auteur
Hilde Smeesters
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Heikki Verdurme
ISBN
9789020986846