Witte-chocolatechipkoekjes met appel

Ingrediënten

  • 20 gr tapiocameel
  • ¼ th lepel bakpoeder
  • 100 gr fijne kristalsuiker
  • 2 flinke snuif gemberpoeder
  • 1 middelgroot ei, op kamertemperatuur
  • 1 middelgrote friszure handappel, geraspt en goed uitgeknepen
  • 60 gr witte chocolade, fijngehakt
  • 40 gr aardappelmeel (natuurwinkel)
  • 140 gr witte rijstebloem
  • 100 gr lactosevrije reformmargarine
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten

Bereiding

  1. Doe de margarine met rijstebloem, aardappelmeel, tapiocameel, bakpoeder, suiker en gemberpoeder in een foodprocessor en schakel in tot alles goed is vermengd. Mix het ei erdoor en doe het deeg in een middelgrote mengkom. Voeg het uitgeknepen appelraspsel en de chocolade toe en vermeng alles goed. Vorm een 15-20 cm lange rol van het deeg, verpak hem in plasticfolie en leg hem 15 minuten koel weg.

  2. Verhit de oven tot 200 °C. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.

  3. Schep met een paletmes of lepel 5-8 mm dikke schijfjes van de deegrol (het worden geen nette plakjes, omdat het deeg vrij zacht is).

  4. Leg de koekjes op de beklede bakplaten en bak ze in het midden van de oven in 15-20 minuten lichtbruin.

  5. Laat de koekjes kort op de bakplaten afkoelen en leg ze dan op een taartrooster om ze koud te laten worden.

0
Nog geen stemmen

Heerlijk glutenvrij bakken

Auteur:
Phil Vickery
Uitgeverij:
Fontaine uitgevers
Fotografie:
Tara Fisher
ISBN:
9789059563933