Taartjes met appel en kers

Ingrediënten

  • 1½ el maïszetmeel
  • 3 Granny Smith appels
  • 450 gr ontpitte kersen
  • 90 ml ijswater
  • 250 gr ongezouten koude boter
  • snuifje zout
  • 90 gr gezeefde bloemsuiker
  • 375 gr bloem
  • 4 el extra fijne suiker
  • 1 opgeklopt eiwit
Beginner
8 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Mix de bloem, poedersuiker en het zout in een foodprocessor om het deeg te maken. Voeg de boter toe en mix tot het mengsel op grove broodkruimels lijkt. Voeg het ijswater toe en mix tot het deeg een bal wordt. Wikkel in plasticfolie en laat 30 minuten afkoelen.

  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet acht muffinvormpjes van 125 ml lichtjes in en bekleed met repen bakpapier. Laat ze over de rand hangen (dat helpt om de taartjes eruit te halen). Rol het deeg uit op een lichtjes met bloem bestrooid oppervlak tot het 3 mm dik is. Bekleed er dan de muffinvormpjes mee. Snij acht deegrondjes uit om de vormpjes te bedekken.

  3. Meng de kersen, appels, maizena en suiker en schep in de deegvormpjes. Dek af met de deegrondjes en druk de randen samen met een vork. Bestrijk het deeg met eiwit. Laat 35-40 minuten bakken tot ze goudbruin zijn.

0
Nog geen stemmen