Ronald Hoeben
Petitfours met rozencrème
Ingrediënten
-
1 rozenwater of rozensiroop
-
450 gr magere verse roomkaas
-
150 gr poedersuiker, gezeefd
-
180 gr zachte boter
-
1 rozenconfituur
-
1 kant-en-klaar gekochte of 1 zelfgebakken cake
-
1 kant-en-klaar gekochte of 1 zelfgebakken cake
-
1 kant-en-klaar gekochte of 1 zelfgebakken cake
-
1 kant-en-klaar gekochte of 1 zelfgebakken cake
-
1 kant-en-klaar gekochte of 1 zelfgebakken cake
Bereiding
Klop de boter met de gezeefde poedersuiker romig. Klop dan de roomkaas erdoor tot de massa mooi glad is; roer het rozenwater en de rozenconfituur door de botercrème.
Snijd de cake horizontaal in 4 dunne plakken. Bestrijk 3 plakken cake met de rozencrème. Stapel ze alle drie op elkaar en dek het geheel af met de laatste plak; druk de lagen eerst gelijkmatig op elkaar en besmeer dan ook de bovenste laag met rozencrème. Snijd de cake in stukken van het gewenste formaat.
Versier elke petitfour eventueel met versuikerd of marsepeinen roosje.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be