Appel-bramen crumble met een mueslidakje

Ingrediënten

voor de crumble topping

  • 150 gr bloem
  • snuif zout
  • 1 th lepel kaneel
  • 100 gr muesli of havermout
  • 100 gr lichte basterdsuiker
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Brits

Bereiding

  1. Vet een ovenschaal van 1 liter inhoud in en zet opzij. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Doe de appels, water en suiker in een pan en breng ze al omscheppend aan de kook. Draai dan het vuur lager en laat de appels doorsudderen tot moes. Zet de pan opzij en laat de appelmoes iets afkoelen. Schep de helft ervan in de ovenschaal. Bestrooi met de helft van de bramen. Herhaal dit met de rest van het fruit.

  3. Maak de crumble topping. Zeef de bloem met het zout en de kaneel boven een mengkom. Wrijf de boter met je vingertoppen erdoor tot het eruitziet als grof broodkruim. Schep dan de muesli en de basterdsuiker erdoor.

  4. Strooi dit kruimelmengsel over het fruit in de schaal en bak de crumble in zo'n 35 minuten goudbruin, het fruit moet langs de randen omhoog bubbelen.

  5. Serveer de crumble meteen, lekker heet dus. Lekker met custard.

0
Nog geen stemmen

Home Made Winter

Recepten
Yvette Van Boven
Redactie
Hennie Franssen-Seebregts
Uitgeverij
Fontaine Uitgevers
Fotografie
Oof Verschuren, Renske Kuiper, Mariette & Victor Van Boven
ISBN
978 90 5956 3988