Avocadochips met roomkaasdip en alcoholvrije margarita
Ingrediënten
voor de chips
-
peper
-
zout
-
2 eieren
-
arachideolie
-
2 limoenen
-
1 snuifje lookpoeder
voor de dipsaus
-
100 g roomkaas
-
150 g zure room
-
½ rode ui
-
2 el Thaise basilicum (vers, fijngesneden)
-
2 tenen look
-
2 cm gember
-
peper
-
zout
-
1 rode chilipeper
voor de cocktail
-
150 ml water
-
100 g suiker
-
6 limoenen
-
4 el zout
-
sap van 1 citroen
-
100 ml bruiswater
Bereiding
Voor de chips: schil de avocado. Haal uit elkaar. Dit gaat handig met een keukenpapiertje.
Verwijder de pit. Snij in plakjes. Kruid met peper en zout (en eventueel lookpoeder).
Kluts de eieren los met wat zout. Haal de avocadopartjes door bloem, ei en vervolgens panko.
Zet een pan op een hoog vuur. Verhit ongeveer een laag van 1cm olie. Eenmaal heet, bak dan de partjes avocado.
Zet het vuur wat lager. Bak ze krokant. Haal uit en laat uitlekken op keukenpapier.
Voor de dip: snij koriander en de blaadjes van de Thaïse basilicum fijn. Plet de look.
Meng zure room, roomkaas, een fijngesneden rode ui, koriander, Thaise basilicum, look, peper, zout, geraspte gember en fijngesneden chilipeper onder elkaar. Bewaar in de koelkast.
Serveer de chips met wat limoenpartjes, koriander, lookpoeder en de dipsaus.
Voor de cocktail: Breng 150ml water aan de kook met suiker. Roer tot die is opgelost. Laat vijf minuten staan. Koel af. Meng met zeste van 2 gewassen limoenen. Pers 6 limoenen uit. Voeg ook het sap toe aan de suikersiroop.
Giet in ijsblokvormpjes en vries in.
Haal de rand van het het glas door limoensap en dan door wat zout.
Neem een blender en doe daarin de ijsblokjes en wat citroensap. Blend.
Meng het gemixte ijs met spuitwater. Giet in een glas.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be