Eenvoudige pastasalade met koolvis, eitjes en tomaat

Ingrediënten

Niets zegt dat een pastasalade bij een barbecuebuffet saai moet zijn. De vis in deze bereiding kun je trouwens perfect op de barbecue garen, wat maakt dat het zijn naam van barbecuebijgerecht dubbel en dik verdient. De pastasalade is snel klaar en kun je dus ook perfect als lunch of brunch serveren.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de macaroni beetgaar in kokend water. Zet ook een pot water op het vuur om straks de tomaten te ontvellen.

  2. Neem een ovenschaal, en doe er een bodempje maïsolie in. Schik hier de visfilet op, schenk daar nog een scheutje maïsolie op, kruid met peper en zout en pers hier citroensap op. Dek af met aluminiumfolie, en stoom 8 à 10 min. gaar in een voorverwarmde oven van 200°C.

  3. Zet een kom ijskoud water klaar. Haal het kroontje uit de tomaten en maak een kruisvormige insnede in het vel. Leg 10 seconden in kokend water, en laat schrikken in het koud water. Leg nu de eitjes in het kokend water. Kook ze hard.

  4. Giet de pasta af en spoel goed onder koud water. 

  5. Pel de tomaten en snij in kleine blokjes, snij de pijpajuin fijn en de gekookte eitjes grof. Doe de pasta in een grote kom, en doe daar de tomaatjes, pijpajuin en eitjes bij. Haal de vis uit de oven, en doe de vis in stukjes. Meng ook onder de pastasalade. Werk af met versgehakte peterselie, en serveer met zelfgemaakte mayonaise.

  6. Je kan dit gerecht op tafel zetten aan €3,23 per persoon.

5
Average: 5 (2 votes)