Griekse pasta of risoni met lam

Ingrediënten

Risoni is een soort van Griekse pasta. Ideaal voor uitgebreide pastaschotels om samen van te smullen.

Tip: je kunt ook een beetje kaneelpoeder aan de saus toevoegen voor een oosters tintje. Gebruik in elk geval niet te veel zout, de olijven en de feta zijn al zout genoeg.

 

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Grieks

Bereiding

  1. Doe de reepjes vlees en de fijngehakte ui in een grote stoofpan met de olie. Laat 5 minuten stoven op een vrij hoog vuur en voeg er vervolgens de geperste teentjes look, de oregano en de tijm aan toe. Meng gedurende 1 minuut en giet er de 2 blikken tomaten bij.

  2. Spoel de blikken elk met 5 cl water en giet het water in de stoofpan. Voeg het zout, de suiker en de peper toe. Laat 20 minuten sudderen op een zacht vuur.

  3. Kook ondertussen de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking. 

  4. Voeg de olijven aan de saus toe en kruid naar smaak.

  5. Laat de pasta uitlekken en giet hem op een warme serveerschaal. Druppel de saus eroverheen en bestrooi met de grof verkruimelde feta.

  6. Dien meteen op.

0

Nog geen stemmen