Gebakken zalm met sesamkorst, paksoi en knolselder

Ingrediënten

voor de paksoi

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Aziatisch

Bereiding

  1. Snij eventueel het loof van de knolselder. Snij de knol in twee en schil. Snij vervolgens in balkjes en blokjes. Stoom gaar. 

  2. Snij de paksoi los, spoel en was goed. Zwier droog. Snij in twee doormidden.

  3. Verwarm drie eetlepels olijfolie in een pan. Pers de look uit in de pan. Bak de paksoi op de snijkant. Kruid met peper. Schil de gember, rasp en doe bij de paksoi. Draai de paksoi om en bak verder. 

  4. Blus met 2 à 3 eetlepels sojasaus, zet het vuur af en laat de paksoi in de pan. 

  5. Snij de zalm in blokjes van ongeveer 3 op 5 cm. Kruid met peper en zout. Dep in sesamzaadjes. Warm een pan op met een paar eetlepels arachideolie. Bak de zalm in de olie. Draai om na een paar minuutjes en bak nog even verder.

  6. Stamp nu de gestoomde knolselder tot puree. Warm een scheutje kokosroom op en meng onder de knolselder. Kruid met peper en zout. Rasp eventueel nog wat gember onder de puree of bij de zalm.

  7. Lepel wat knolselderpuree op een bord. Leg er de blokjes zalm en paksoi bij. Werk eventueel af met koriander en wat saus uit de pan.

0
Nog geen stemmen

Het boek "De Keuken van Sofie"

Haal de recepten van Sofie en haar bekende vrienden in huis en maak de lekkere gerechten zelf. Vanaf 14/10 ligt namelijk het tweede boek "De Keuken van Sofie" in de winkelrekken.

 

Ideaal om als cadeau weg te geven of gewoon voor jezelf;)

 

Meer lezen