Kippensla royal

Ingrediënten

  • 8 gebakken kippenbouten (restje)
  • 1 ui
  • enkele roze opgelegde uitjes
  • 4 hardgekookte eitjes
  • olijfolie
  • zout
  • mosterd
  • 2 grote augurken
  • enkele takjes peterselie
  • arachideolie
  • 1 niet gesneden boerenbrood

Mayonaise

  • 4 eierdooiers
  • 2 el mosterd
  • ½ l arachideolie
  • 1 citroen
  • peper en zout
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Broodjes

Bereiding

  1. Ontvel de kippenbouten en doe ze in een kom. Voeg er enkele kappertjes en de augurken aan toe.

  2. Hak de ui fijn. Pel de hardgekookte eieren en hak ze zacht in stukjes op je hand. Pel de avocado, snij in 2 en vervolgens in reepjes en stukjes. Hak het loof van de peterselie fijn en snij de opgelegde ui in stukjes. Doe alles bij in de kom.

  3. Doe de eidooiers en 2 el mosterd in een kom. Klop op en voeg er met kleine geuten de arachideolie aan toe. Kruid bij met peper en zout. Pers de citroen en voeg het sap toe aan de mayonaise.

  4. Meng de zelfgemaakte mayonaise met de salade

  5. Snij het boerenbrood in 4 dikke sneden en leg ze op een hete grillpan. Draai om. Alles is nu klaar om te serveren.

5
Average: 5 (1 vote)