Konijn à la mama Mauricette

Ingrediënten

  • 1 kg kroketjes
  • 1 krop andijvie
  • peper
  • zout
  • mayonaise
  • ½ bot bieslook

Voor het konijn

  • 2 uien
  • 1 konijn
  • boter
  • 1 boterham
  • 2 el mosterd
  • een paar takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 4 kruidnagels
  • 75 cl rode wijn
  • 1 el rodebessenconfituur
  • 250 ml bruine fond
  • 1 el azijn

Op grootmoeders wijze met Bart Vanneste. Konijn volgens het recept van Bart Vanneste zijn moeder is zijn favoriete klassieker. Sofie maakt het opnieuw. Wat een toppertje! Machtig lekker.

Wijntip: chateau le devoy martine, côtes du rhone

Tip: zo maak je mayonaise (recept).

Dit kan iedereen
4 personen
Meer dan 90 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Pel en snij de uien fijn. 

  2. Kruid het vlees met peper en zout. Smelt een klontje boter in een grote kookpot.

  3. Bak het konijn in de bruisende boter. Hou de lever opzij. Kleur aan langs beide kanten. Haal uit de pot en leg aan de kant.

  4. Smeer de boterham in met mosterd.  Snij in stukken. 

  5. Smelt terug een klontje boter in de kookpot. Stoof de ajuin aan. 

  6. Kruid met tijm, laurier en kruidnagels. Blus met wijn en fond. Voeg de azijn, de confituur en stukjes boterham toe. Leg de konijnen terug in het vocht. 

  7. Plaats het deksel op de pot. Zet het vuur zachter. Laat 45 minuten tot een uur pruttelen.

  8. Voeg na vijf minuten voor het einde de lever toe en laat verder sudderen. Haal de lever net voor het serveren uit de pot. Snij fijn, plet en meng onder de saus.

  9. Voor de andijvie: snij de sla fijn. Doe in een kom en meng net voor het serveren met mayonaise. Snij wat bieslook fijn en meng onder de sla.

  10. Verhit de friteuse op 180°C en bak de kroketjes goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

  11. Afwerking: serveer de pot met konijn, sla en kroketjes op tafel.

0
Nog geen stemmen