Bosch

Ossobuco met risotto alla milanese

Ingrediënten

Een lekkere Italiaanse klassieker: kalfsschenkel, beter gekend als ossobucco.

Dit kan iedereen
6 personen
Meer dan 90 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Maak inkepingen in de kalfsschenkels.

  2. Meng 1 el bloem met 2 el paprikapoeder, peper en zout en bestrooi er de schenkels mee.

  3. Bak ze in een gietijzeren kookpot goudbruin in olijfolie op een middelhoog vuur.

  4. Snipper 2 uien, 2 wortelen en 1 selderstengel tot een fijne brunoise.

  5. Haal het aangekleurde vlees uit de kookpot en stoof de sofrito glazig.

  6. Maak een bouquet garni met tijm, laurier, rozemarijn en salie.

  7. Voeg de bouquet garni en 2 geplette teentjes knoflook toe.

  8. Voeg het vlees bij de groenten.

  9. Kruid met een verkruimeld vleesbouillonblokje.

  10. Blus met 1 glas witte wijn en laat even inkoken.

  11. Voeg 2 blikken gehakte tomaten en evenveel water toe.

  12. Laat 1u30 à 2 uur sudderen op een zacht vuur.

  13. Laat een klont boter smelten op een middelhoog vuur.

  14. Snipper 1 sjalot en 1 teentje knoflook fijn.

  15. Stoof de sjalot en knoflook glazig.

  16. Voeg 2 koppen risottorijst toe en bak mee glazig.

  17. Kruid met 1⁄2 verkruimeld kippenbouillonblokje.

  18. Blus met 1 glas witte wijn en laat even opkoken.

  19. Zet onder met 2 koppen water en voeg enkele saffraandraadjes toe.

  20. Laat 8 minuten onder deksel sudderen op een laag vuur.

  21. Haal de risotto van het vuur en laat nog 10 minuten zwellen.

  22. Snipper, voor de gremolata, 1 handvol krulpeterselie, rasp 1 teentje knoflook en voeg samen met de geraspte zeste van een citroen toe.

  23. Leng aan met het sap van 1⁄2 citroen.

  24. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout.

  25. Proef de saus van de ossobuco en kruid bij naar smaak met olijfolie, peper en zout.

  26. Voeg al roerend een royale klont boter toe aan de risotto.

  27. Voeg een handvol versgeraspte parmezaanse kaas toe en meng tot een smeuïge risotto.

  28. Serveer de ossobuco op de risotto en werk af met gremolata.

0
Nog geen stemmen