Noedels met steak sambal op Oosterse wijze
Ingrediënten
-
1 teentje knoflook
-
2 wortels
-
1 paksoi
-
2 handenvol diepvries erwten
-
250 g gemarmerde entrecôte
-
koolzaadolie
-
2 el hoisinsaus
-
2 kl sambal oelek
-
1 handvol gezouten pindanootjes
-
½ groentebouillonblokje
-
150 g instant noedels
-
1 handvol verse koriander
-
1 limoen
Bereiding
Snipper ½ chilipeper en 1 teentje knoflook fijn.
Snijd 2 wortels en 1 paprika in balkjes.
Snijd 9 lente-uitjes en 1 paksoi grof. Voeg 2 handenvol diepvrieserwten toe.
Smeer de steak in met koolzaadolie en kruid met peper en zout.
Bak de steak aan in een kleefpan.
Meng 2 kl sambal oelek met 2 el hoisinsaus en meng tot een marinade.
Rooster een handvol gezouten pindanootjes.
Haal het vlees uit de pan, strijk het in met de marinade en laat het rusten.
Wok de wortels, paprika en lente-uitjes in koolzaadolie.
Voeg de knoflook, chilipeper en de rest van de marinade toe.
Breng op smaak met ½ groentebouillonblokje.
Voeg de paksoi en de erwten toe en bak verder aan.
Voeg 150 g instant noedels toe en zet onder met water. Laat 2 minuten garen.
Hak de pindanootjes fijn en voeg een handvol gesnipperde koriander en de zeste van 1 limoen toe.
Snijd de steak in dunne plakjes.
Werk de noedels af met geroosterde sesamolie.
Serveer en werk af met limoensap, pindanootjes en koriander.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be