Noedels met steak sambal op Oosterse wijze

Ingrediënten

Een pittige steak met een Oosters sausje.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Aziatisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snipper ½ chilipeper en 1 teentje knoflook fijn.

  2. Snijd 2 wortels en 1 paprika in balkjes.

  3. Snijd 9 lente-uitjes en 1 paksoi grof. Voeg 2 handenvol diepvrieserwten toe.

  4. Smeer de steak in met koolzaadolie en kruid met peper en zout.

  5. Bak de steak aan in een kleefpan.

  6. Meng 2 kl sambal oelek met 2 el hoisinsaus en meng tot een marinade.

  7. Rooster een handvol gezouten pindanootjes.

  8. Haal het vlees uit de pan, strijk het in met de marinade en laat het rusten.

  9. Wok de wortels, paprika en lente-uitjes in koolzaadolie.

  10. Voeg de knoflook, chilipeper en de rest van de marinade toe.

  11. Breng op smaak met ½ groentebouillonblokje. 

  12. Voeg de paksoi en de erwten toe en bak verder aan.

  13. Voeg 150 g instant noedels toe en zet onder met water. Laat 2 minuten garen.

  14. Hak de pindanootjes fijn en voeg een handvol gesnipperde koriander en de zeste van 1 limoen toe.

  15. Snijd de steak in dunne plakjes.

  16. Werk de noedels af met geroosterde sesamolie.

  17. Serveer en werk af met limoensap, pindanootjes en koriander.

0
Nog geen stemmen