Lamsnavarin en croute met groentjes

Ingrediënten

Traaggegaard stoofpotje van lam met een bladerdeegkorst.

Dit kan iedereen
6 personen
Tussen 30 en 60 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de snelkookpan op een hoog vuur met een klontje boter. 

  2. Snijd het vlees in stukken en kruid met peper en zout. 

  3. Bak het vlees aan in de boter. 

  4. Schil 6 zilveruitjes en 2 tenen knoflook. Snipper de knoflook fijn en voeg de zilveruitjes en knoflook toe aan het vlees. 

  5. Voeg 1 el tomatenconcentraat toe en singeer met 1 el bloem.

  6. Laat de bloem even uitbakken en voeg enkele takjes tijm en 2 laurierblaadjes toe.

  7. Blus met 1 glas witte wijn en kruid met 1 verkruimeld vleesbouillonblokje.

  8. Zet onder met water, sluit de snelkookpan en laat 20 min garen.

  9. Smelt een klontje boter in een antikleefpan.

  10. Maak de raapjes proper en snijd doormidden. Spoel de raapjes, wortelen en krieltjes en bak aan in de boter.

  11. Kruid met peper en zout en zet onder met een scheut water. 

  12. Laat onder het deksel sudderen tot het beetgaar is. 

  13. Voeg een handvol diepvrieserwten toe wanneer de andere groenten gaar zijn. 

  14. Verwarm de oven voor op 200°C.

  15. Leg het vlees en de groenten in een ovenschaal en overgiet met de helft van de saus. 

  16. Bedek met bladerdeeg en maak enkele inkepingen in het deeg. 

  17. Bestrijk het bladerdeeg met een losgeklopt eitje en werk af met zoutvlokken. 

  18. Laat 20 minuten bakken in de oven op 200°C.

  19. Zeef de rest van de saus en laat even inkoken. Monteer met boter.

  20. Serveer het vlees en groenten met de saus. 

0
Nog geen stemmen