Kruidige visballetjes
Ingrediënten
-
500 gr koolvis
-
1 teentje look
-
2 kl tom yum soup pasta
-
3 el teriyaki
-
2 el sesamolie
-
3 el gehakt korianderblad
-
1 rode ui
-
½ gele chillipeper
-
2 el sesamzaad
-
3 el olijfolie
-
zout en peper
Salade
-
olijfolie
-
peper en zout
Bereiding
Verwijder de eventuele graten van de vis en snij hem in stukken. Hak de stukken fijn in een cutter.
Hak de ui en de look fijn en voeg bij de vis. Voeg de Tom Yum pasta, de sesamzaadjes, sesamolie en teriyaki toe en meng door elkaar. Kruiden met peper en zout.
Hak de koriander en de chilipeper fijn en voeg toe samen met een scheut olijfolie. Meng het geheel.
Rol balletjes van het mengsel. Tip: voeg eventueel wat bloem toe als de balletjes niet goed kleven.
Bak de balletjes in een pan met olijfolie.
Voor de salade, meng de rucola met de gehakte radijzen. Besprenkel met de balsamicopasta en de olijfolie. Kruid met peper en zout.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be